Obeť streľby pri Múre nárekov

V piatok zastrelili v Jeruzaleme pri Múre nárekov izraelské bezpečnostné zložky jedného židovského návštevníka. Pomýlili si ho s palestínskym militantom.

Policajný hovorca Micky Rosenfeld uviedol pre agentúru AFP, že obeť bola práve na toaletách a z neznámeho dôvodu zakričala „Allahu Akbar“ (Boh je najväčší), pokrik, ktorý častokrát predchádza útoku zo strany moslimských militantov.

Streľba sa odohrala len niekoľko minút pred ôsmou hodinou rannou, kedy sa námestie pred Múrom nárekov začalo napĺňať návštevníkmi. Postrelený muž podľahol svojim zraneniam chvíľu po incidente.

Izraelské rádio uviedlo, že policajt videl ako dotyčný muž siaha po niečom vo svojom vrecku. V strachu o svoj život na 46 ročného muža niekoľkokrát vystrelil.

Polícia následne nenašla u zastreleného muža nič podozrivé.

Chrámová hora a Západný múr (Múr nárekov) je najcitlivejším miestom v starom Jeruzaleme. Múr nárekov slúži židom ako posvätné miesto, pozostatok Druhého chrámu, ktorý zničili Rimania roku 70 po Kr. Na Chrámovej hore sa zasa nachádzajú moslimské posvätné miesta Skalný dóm a mešita Al-Aqsá.

 

Zdroj: Alarabiya, agentúry

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.