Všetko najlepšie BlizkyVychod

Dnes máme 9. marca 2011. Presne takto pred rokom sme spustili náš web blizkyvychod.eu pre verejnosť. Predchádzali tomu zhruba dva týždne príprav, testovanie stránky a pridávanie nových článkov. Stránka sa objavila na webe už o niečo skôr, no spočiatku nebola prístupná verejnosti a to z dôvodu, že sme chceli, aby od momentu spustenia návštevníci našli na webe aspoň aké také informácie.

Počiatočné kroky sme urýchlili, ako sa len dalo a otvorili sme projekt internetu verejne. Chceli sme tak učiniť čím skôr, pretože naším zámerom bolo, spolupracovať na tvorbe obsahu hlavne s vami, čitateľmi. Prvá verejná verzia stránky obsahovala len údaje o Sýrii, Libanone, Jordánsku a Saudskej Arábii. Dovedna do 30 článkov. Chýbali také súčasti ako hlasovanie, prepojenie na sociálne sietie, fórum, online Aljazeera a mnohé ďalšie. No to bol len začiatok celého snaženia.

Postupne pribúdali ďalšie a ďalšie články, noví autori a nové nápady, ako spraviť web lepší a zaujímavejší. Takto prešiel jeden rok a web sa môže pochváliť  viac ako 500 fanúšikmi na Facebooku,  viac ako 300 originálnymi článkami a 20timi autormi. Návštevnosť stránky neklesá pod 150 ľudí denne a v časoch ako sú tieto, kedy svet upriamuje viac pozornosti na Blízky východ, sa návštevnosť pohybovala v silné dni medzi 200 a 300 ľudí denne. Celkom úspech po roku pôsobenia, bez využitia platených reklám a pri čisto dobrovoľnej činnosti všetkých prispievateľov. Ďalší úspech, za ktorý si môžeme potriasť rukami je popredné miesto v Googli  pod kľúčovými slovami „blizky vychod“. Pred nami je už len Wikipedia a tú predbehnúť môžeme snáď len platenou pozíciou.

Chcel by som za to všetko poďakovať predovšetkým ľuďom, ktorí sa rozhodli prispieť svojím časom a skúsenosťami. Ďakujem týmto všetkým, čo prispeli čímkoľvek k fungovaniu webu, vrátane dobrých rád a odporúčaní. Hneď aj želám webu ďalšie úspešné roky na tomto internetovom svete, nech napreduje stále viac  a nech oň prejavuje záujem mnoho nových čitateľov a autorov. Všetko dobré.

Ak máte nápady ako narodeniny osláviť, pokojne píšte. A hlavne držte palce, aby bola diplomová práca BlizkyVychod.eu úspešne dokončená a odovzdaná do 29.4.2011. Nebojte sa, budem ju hájiť pred komisiou ako svoj život.

Takto to vyzeralo pred spustením

… a takto to vyzerá po roku

2 komentáre

  1. Pekne, len tak ďalej 🙂 Verím, že sa to tu bude ešte pekne rozrastať a počet článkov bude priamo úmerne rásť s počtom čitateľov. Prajem veľa úspechov … Škoda, že v škole mám toho tak veľa, by som aj ja rád niečim prispel ešte – ale snáď po tomto rušnom seminárkovom období sa na to nájde čas 🙂

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.